MUNKATÁRSAINK

Dr. Szilágyi Roland

Irodavezető ügyvéd

+ Kapcsolat

 

E-mail: szilagyi.roland@drszilagyiroland.hu
Tel.: +36 30 535 5818

Közel 12 éves bűnügyi szakterületen végzett gyakorlati munkám során azt tapasztaltam, hogy az adóhatósági munka bűnügyi része egy meglehetősen felderítetlen, ismeretlen terület még a gazdasági büntetőjoggal foglalkozó szakemberek számára is. A napról napra változó jogi környezet és a hozzá kapcsolódó jogalkalmazói gyakorlatot a védelem igen nehezen képes követni, hiszen folyamatosan új tendenciákkal kell szembesülni akár a vagyonelkobzással járó szankciók alkalmazása során, akár a jogi személlyel szembeni vagyoni és büntetőjogi szankciók vagy akár a jogorvoslati jogosultságok érvényesítésekor is. A nyomozóhatóságok kellő rutinnal és megfelelő felkészültséggel rendelkező kollegái igyekeznek legjobb tudásuk szerint a "maximumot kihozni" egy-egy büntető eljárásból. Emiatt igen gyakran fordulhatnak elő olyan speciális tudást igénylő jogértelmezési kérdések, melyek a védelem oldaláról megfelelő szinten és időben történő közvetítése helyes irányba terelheti a jogalkalmazást.

A Központi Nyomozó Főosztály vezetőjeként többször volt alkalmam megfigyelni azokat a buktatókat, amelyek az eljárások során komoly jelentőséggel bírtak már az adó megtervezésénél is. Napjainkban nem jellemző az a gyakorlat, hogy a különböző gazdasági társaságok a következő évi fizetendő adójuk megtervezésénél esetlegesen olyan szempontokat is figyelembe vennének, amelyek a későbbiekben minden tekintetben indokolható, megfelelő érvekkel alátámaszthatóak lennének.

Kollegáim ugyancsak jelentős hatósági jogalkalmazói tapasztalattal rendelkeznek az adózási kérdések valamint a hozzájuk esetlegesen kapcsolódó költségvetést hátrányosan érinthető pénzügyi és gazdasági bűncselekmények területén. Napi munkánk során irodánk ellátja, gyanúsítottak, tanúk valamint az eljárás mást résztvevőinek nyomozóhatóság előtti képviseletét. Büntetőeljárásokban adószakmai és bűnügyi segítséget nyújt az eljárással érintett gazdasági társaságoknak, a gazdálkodók tisztségviselőinek. Magánszemélyekkel és jogi személyekkel szembeni vagyoni szankciók alkalmazása esetén ellátja az ügyféli érdek képviseletet belföldön és nemzetközi szinten egyaránt. Mindezen felül képviseljük ügyfeleink érdekeit a büntetőeljárások valamennyi fázisában igénybe véve több éves szakmai, gyakorlati és vezetői tapasztalatunkat valamint adószakmai, büntető anyagi és eljárásjogi tárgyi tudásunkat. ezen túlmenően ellátjuk ügyfeleink képviseletét cégjogi kérdésekben, akviziók során, bizalmi vagyonkezelések kapcsán valamint uniós és magyar pályázati ügyekben felmerülő szabálytalanságok, peres eljárások, vállalati pénzügyi kérdések, nemzetközi büntető-és adóügyek, szellemi tulajdon védelme kapcsán.

Copyright © 2019 Dr. Szilágyi Roland Ügyvédi Iroda

 
1055 Budapest, Honvéd u. 40. fsz. 2.
Tel.: 061 610-8433
Fax: 061 610-8335
Mobil: +3630 825-8559